Hoopers

Hoopers is een jonge, zeer laagdrempelige sport en geschikt voor bijna elke hond.

Hoopers is plezier voor tweeJong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Voor jonge honden kan hoopers een goede en weinig belastende voorbereiding zijn op de agility.

Ook voor oudere honden is Hoopers een goede sport om te beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, de fysieke belasting is dus minimaal.

Dus ook rassen die niet geschikt zijn voor agility wegens hun bouw, kunnen hier zonder probleem aan deelnemen. Ook voor handlers met fysieke beperkingen is Hoopers zeer goed te doen.

Omdat de hond op afstand gestuurd en gehandeld wordt, hoeft de handler zelf minimale activiteit te verrichten. Door middel van lichaams- en stem commando’s wordt richting aangegeven, en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas.

Zelfs op afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist! Een Hoopers parcours kan bestaan uit hoops, tunnels, tonnen en hekjes.

Boxer doet mee met hoopersDe hond moet door de hoops en de tunnels en om de tonnen en de hekjes heen lopen in een logische, vloeiende lijn. Hiervoor worden de onderdelen eerst apart aangeleerd, waarbij het belangrijk is dat de hond zelfstandig leert werken.

Als de hond het principe van ieder toestel snapt, kan er opgebouwd worden naar de combinatie van meerdere toestellen.De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours.

De hond wordt vanaf deze positie 'gestuurd'. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler. Zelfstandig werken en nadenken van de hond staat op de voorgrond.

Uiteraard moet uw hond wel goed luisteren en niet de benen nemen als hij of zij los is van de lijn. Met Hoopers wordt er positief en zonder druk getraind.

Dit betekent dat de hond het vooral leuk moet vinden om de hoops op te zoeken, om de ton heen te lopen en door de tunnel heen te racen.

Dit kost tijd en geduld om aan te leren maar iedere hond kan het leren. Bij het aanleren wordt voornamelijk gebruik gemaakt van target training en wordt er beloond met voer- en spelbeloningen.Kortom een geweldige, actieve sport, die geschikt is voor vele honden en baasjes!!!

Neem eens een kijkje op You Tube en ga eens zoeken op Hoopers.

Met dank aan Petra Schriek voor het beschikbaar stellen van de foto’s.


Neem voor meer informatie contact met ons op.

Mail: whnetel@xs4all.nl

Bellen: 0299-772 550